Hur används dina skattepengar?

Sitter och bläddrar i Årsredovisningen för Sollefteå kommun för år 2011.

Hittade lite intressanta uppgifter om vart mina skattepengar går. Alltid roligt att veta.

45 % går till Vård och omsorg
36 % går till pedagogisk verksamhet
8% går till infrastruktur skydd m.m
5% går till fritid och kultur
4% går till gemensamma lokaler och verksamhet
2% går till politisk verksamhet
1% till särskilt riktade insatser

Jag fick också en fråga om hur mycket som går till Aquarena och Hallsta hotell. Enligt årsredovisningen för 2011 är det mindre än 1,5 % av kommunens budget. Då är det svårt att räkna med vilka kostnader som kommunen hade haft om man istället satsat på att renovera det gamla badhuset eller inte satsat på hotellet.

Intressant också att till skillnad från många andra kommuner är Sollefteå kommun delägare i ett kraftverk, Sollefteåforsen som förra året gav kommunen närmare 30 miljoner kronor. Noterbart är också att det är Sollefteåforsen som bekostar Aquarena och inte skatteintäkterna.

Här finns årsredovisningen för 2011

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *