Goda nyheter för Sollefteå!

Sollefteå kommun bryter en negativ trend och visar på positiv flyttningsnetto (+6) för det andra kvartalet 2012. Det är den bästa siffran sedan 2a kvartalet 2010. Siffran ska också jämföras med 2:a kvartalet 2011 då flyttnettot var -59 personer.

Totalt flyttade 208 personer till Sollefteå det är den bästa siffran för andra kvartalet de senaste två åren. Siffran kan jämföras med 2a kvartalet 2011 då bara 156 personer flyttade till Sollefteå. Det är främst personer från kategorin ”övriga Sverige” som flyttar till Sollefteå (115) men Sollefteå är också en populär ort för Västernorrlänningar, 47 av de inflyttade kommer från länet.

Det är också färre Sollefteåbor som flyttar. Bara 202 sollefteåbor flyttade från kommunen, det att jämföra övriga jämförbara kommuner i länet,  Härnösand (244), Kramfors (208), Timrå (220), Ånge (118).

Antalet nyfödda ökar också och når det högsta nivån de senaste 2 åren (57) däremot har Sollefteå fortsatt negativt födelseöverskott då fler dör än föds. Detsamma gäller för samtliga kommuner i länet förutom Sundsvall.

Tyvärr bidrar det negativa födelseöverskottet till att minska befolkningsmängden med -13 personer, däremot är den siffran långt bättre än Kramfors (-89), Ånge (-63) och jag skulle även vilja lägga till Timrå (-11).

Avslutar med att välkomna alla nya sollefteåbor och gratulera dom till ett bra val.

Relaterat: Flest flyttar från Kramfors.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *