Rullskidbanan läggs om

Rullskidbanan har varit en återkommande följetong de senaste månaderna (se här). Banan skulle ha varit klar i våras men en besiktning och även en ombesiktning som entreprenören Skanska begärde visade att banan inte höll måttet.

Sedan dess har diskussioner pågått om olika sätt att lösa frågan och hur man bäst kan åtgärda de fel och brister som finns på banan. Under tiden har Sollefteå kommun och Kultur, utbildning och fritidsförvaltning varit tydliga att man bara accepterar en felfri produkt och har också hållit in betalningen för banan.

Och imorse kom Skanska med goda nyheter. Man gör om stora delar av banan, river bort de avsnitt som inte håller måttet och lägger ny asfalt. Jobbet beräknas vara klart inom 3 månader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *