Bredbandsutbyggnad i Sollefteå kan stoppas

Igår eftermiddag fick Sollefteå kommun besked om att Tillväxtverket beslutat att frysa in alla EU-stöd till nya bredbandsprojekt, däribland Bredband i Sollefteå 3.0. Projektet som skulle ha gett bredband till boende och näringsliv i glesbygden är därför i stor fara.

Än värre är det för dom personer som nyligen blev av med postutdelningen när Posten AB effektiviserade bort delar av Sollefteå. Där fick man löften att bredbandsutbyggnaden skulle kompensera en del av servicebortfallet, nu blir det alltså inget alls.

Tillväxtverket menar att man inte kan betala ut några pengar, trots att man beviljat medel till projektet redan. Det eftersom regeringen ännu inte är klar med sin Bredbandsförordning som sen i sin tur måste behandlas av EU-kommissionen. Detta är inte direkt en snabb process utan det kan dröja år innan Sollefteå kan börja bygga ut bredband i glesbygden. Under tiden förordningen dansar runt i Bryssel riskerar finansieringen att försvinna och ett projekt som skulle ha underlättat många människor och företags vardag rinna ut i sanden.

Läs mer här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *