Befolkningsstatistik

För inte så länge sen kom SCB ut med förra årets slutgiltiga befolkningssiffror. Slutet på 2012 hade Sollefteå kommun en befolkning på 19 736.

Nedan finns en graf med befolkningsstorleken i respektive församling.

 

Det kan också vara intressant att se hur befolkningssiffrorna för respektive församlingsområde har förändrats. Jag gjorde enkelt för mig och utgick från 2005 som basår eftersom det är siffror som jag har. Då ser befolkningsminskningen ut så här,

För hela kommunen är befolkningsminskningen ungefär 6% under perioden.

Uppdatering: Ser att jag misslyckats med att överföra Eds siffror till % och därmed så stämde inte siffrorna för befolkningsminskningen i Ed. De rätta siffrorna är att Ed minskar med kommungenomsnittet på ca 6% och inte alls 52%.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *