Graf: Förvärvsinkomst

Allehanda skriver idag om löneutvecklingen och medianlönen i länet. Siffrorna som presenteras längst ner i artikeln rör personer i åldrarna 20-64. Inte helt oväntat är löneläget lägre i Sollefteå än på många andra ställen.

Jag har tidigare skrivit om detta i egentligen två perspektiv. Det ena perspektivet är att detta inte behöver vara ett problem eftersom även kostnadsläget är lägre. Men å andra sidan är det ett problem eftersom det också innebär att skattekraften är lägre. I takt med att kommuner förväntas sköta allt större del av välfärden samtidigt som statsbidragen inte kommer i samma takt så blir skattekraften i kommunen allt viktigare.

Hur som helst. Här kommer två grafer. En som visar medianinkomsten fördelat på ålder för länet och en för några utvalda inlandskommuner.

Medianinkomst länet, åldersgrupper

Medianinkomst utvalda inlandskommuner

Klicka för att förstora graferna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *