Ett laglöst land!

Tänk dig följande scenario.

 

Centrala Stockholm drabbas av en brottsvåg. Trakasserier, hot och våld mitt på Drottningsgatan. Företagare känner sig utsatta. Lokala polisen klagar på resursbrist. Det går så långt att kommunen skaffar in väktare som ska patrullera gatorna. Men det räcker inte. Läget är så illa att facket slår larm och stoppar ensamarbete. Det är för osäkert så att ensamma väktare inte räcker.

 

I det läget ringer Sveriges Television upp rikspolischefen och frågar vad kan polisen göra?

 

Vad tror ni att rikspolischefen skulle svara?

 

Min gissning är att hen skulle säga dra till med polisen nu skulle öka insatserna. Det skulle skapas en särskild polisstyrka för att komma tillrätta med problemet.

Jag gissar också att politiker från höger till vänster skulle vara ute och barrikadera varenda nyhetssändning i flera veckors tid med krav och förslag till lösningar.

 

Nu byter vi ut centrala Stockholm mot centrala Kramfors.

 

Vad tror ni att rikspolischefen säger då?

Samma sak? Knappast!

Utan,

 

”Svensk polis kan aldrig vara överallt, individer, företagare och kommuner måste alla vara med och tänka på hur vi skapar säkerhet. Det handlar om hur personer skaffar lås på dörrar, företag skapar skalskydd och om hur kommuner bygger, säger Dan Eliasson, rikspolischef.”

 

Hade rikspolischefen sagt detta och det gällt centrala Stockholm så hade han nog inte varit kvar på jobbet särskilt många dagar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *