Gnälliga stockholmare del två

Häromdagen var det dags igen att bråka om skatteutjämningssystemet. Kristdemokratiska kommunalråd från Täby, Sollentuna, Solna, Lidingö och Solna ondgjorde sig på SVD Brännpunkt att deras kommuner riskerar att förlora den bonusmiljard som Alliansregeringen skänkte landets rikaste kommuner. Min replik till kommunalråden finns att läsa här.

 

Idag släppte också SCB siffror över kommunernas preliminära resultat för 2014. Där kan man se att dessa fem kommunerna har sedan år 2010 tillsammans gjort ett överskott på över 2,3 miljarder kronor. Det preliminära resultat visar att kommunerna 2014 gör ett överskott på över 550 miljoner kronor.

 

Jag hoppas att samtliga mediechefer i Sverige läser det här. Det är dags att anordna insamlingsgalor för rika Stockholms kommuner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *