Peter Jöback får segerplatsen?

Vad handlar nu detta om? Jo, det handlar om att startordningen är klar och att Peter Jöback fått startnummer åtta i den sista delfinalen. Tre av de fyra senaste åren har den som gått ut som detta startnummer gått segrande ur striden och fått respresentera oss i Europa. I fjol var det Malena Ernman, 2008 Charlotte Perrelli och 2006 Carola.

Så här ser startordningen ut:

Deltävling 1, Örnsköldsvik: 1. Ola, 2. Jenny Silver, 3. Linda Pritchard, 4. Pain of Salvation, 5. Anders Ekborg, 6. Jessica Andersson, 7. Frispårkarn, 8. Salem Al Fakir.

Deltävling 2, Sandviken: 1. Eric Saade, 2. Andra Gerationen & Dogge, 3. Anna Maria Espinosa, 4, Highlights & Mist, 5. Pauline, 6. Andreas Johnson, 7. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän, 8. Hanna Lindblad.

Deltävling 3, Göteborg: 1. Alcazar, 2. Johannes Bah Kuhnke, 3. Elin Lanto, 4. Erik Linder, 5. Getty Domein, 6. Timoteij, 7. Darin, 8. Crucified Barbara.

Deltävling 4, Malmö: 1. Sibel, 2. Py Bäckman, 3. Neo, 4. Lovestoned, 5. Anna Bergendahl, 6. Pernilla Wahlgren, 7. Noll Disciplin, 8. Peter Jöback.

Ja, tittar man på statistiken de senaste åren så bör alltså Peter Jöback stå som segrare. Samtidigt så är det Darin som leder segertippningen hos svenska spel. Nu har vi inte ens hört låtarna än så idag är det i praktiken omöjligt att säga vem som faktiskt kommer vinna, men om man ska gå efter någon av dessa system (svenska spel eller statistiken)  så tror jag ändå mer på statistiken än Darins segertippning. Detta eftersom Svenska spel uppenbarligen hade totalfel förra året innan låtarna ens hörts. De hade Måns Z som segertippad då följt av artister som inte ens nådde till final. Detta medan både Malena Ernman och Caroline af Ugglas låg långt ner. Jag väljer att ligga lite lågt i tippningen fram tills vi åtminstone har hört de åtta första låtarna. Då kan man börja spekulera med lite mer skinn på benen… Det vi vet är dock att Jöback redan har rösten sin.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *