Explosiv inledning på Melodifestivalen

På kvällens genrep fick datorn vara kvar uppe, då den är lite tunga att hålla i när man pratar med artister. Men papper och penna ville göra mig sällskap så här får ni en kort sammanfatning av kvällen.

Björkman inleder kvällen med att stå i samma rock som han bar på förra årets final. Omringad av en väldig massa rök och pratandes om nederlag i Moskva, men att vi inte ger oss och att vi har blivit varnade. Därefter kliver Charlotte Perrelli, Nanne Grönvall och Shirley Clamp ut på scenen och drar av I’m a hero så starkt att man kan undra hur något av bidragen ska kunna överglänsa det. Programledarna skickar in humoristiska kommentarer lite här och var. När Ola så kliver upp och kör sin Unstopable och alla andra följer på det i tur och ordning så blir det med blandade responser av publiken. Ola, Linda Pritchard och Anders Ekborg var de som drog flest applåder och jubel vad jag kunde höra. En sak som jag inte sett tidigare men som syntes på de stora bildskärmarna, det var att golvet visar mönster under Salems nummer. Riktigt snyggt!

Ikväll lottades Pain of Salvation, Jenny Silver, Linda Pritchard, Jessica Andersson och Ola (som av ropen att höra hade flera fans på plats) vidare. Av de gick Linda direkt till Globen följd av Jessica. Pain of Salvation och Jenny gick till andra chansen. Ola gick inte ens vidare och från den bakre delen av arenan hördes ”Neeej!”. Men av publikomröstningen efteråt att döma så är jag ävertygad om att Ola kommer komma högre än så imorgon. Där ligger nämligen Ola väldigt högt upp. SVT undanhöll också en bit av programmet för det inte ska komma ut i förväg, och vad det är får vi alltså veta först imorgon.

Dolph, Christine och Måns
Dolph, Christine och Måns

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *