Linda tror på goda chanser i Eurovision

Det blev även en liten stund med Jenny Silver (fd Öhlund) och Linda.

Jenny har sjungit i dansband  några år men hon har också gjort blues, jazz, musikal och spelat i ett rockband. Vägen från dansband till rockband och Melodifestivalen har varit naturlig. ”Man börjar nåntans i livet helt enkelt och sen går man vidare.” Jenny tycker det känns jättebra och otroligt kul att vara med i Melodifestivalen, och att äntligen få lite publik. Silverhanden som hon har på sig är gjord av en silversmed. Det är inte helt lätt att hålla i micken med den på sig men hon får använda de tre fria fingrarna och säger sig vara stark i handen. Sin främsta konkurrent anser hon vara någon/några av de snabba låtarna. De är katchy och sätter sig snabbt.

Sedan var det Lindas tur. Det de gillar med låten är det tunga beatet, latinobeatet hon sa känns i kroppen. Linda tror att You’re making me hot-hot-hot  skulle fungera väldigt bra i Eurovision Song Contest. Dels har det alltid gått bra för den här typen av låtar i Eurovision. Sedan behöver man inte vara stor och känd för att det ska gå bra för en där. Folk i Europa röstar mer på låten än tänker på artisten i dessa sammanhang. Det jag trott, att hon har en kör på minst en till som backar upp henne stämde inte, det är Linda själv som ”körar”. Sedan förra året får man nämligen ha det förinspelat på bakgrunden.

Nu ska jag snart sova. Imorgon är det den stora dagen för Öviks semi! Då får vi se om Jenny lyckas hålla undan från de snabba konkurrenterna samt och om Linda lyckas flirta till sig så pass många röster att hon tar sig ett steg närmare Globen till att börja med.

Jenny Silver & Linda Pritchard
Jenny Silver & Linda Pritchard

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *