Skaldjursbuffé – tradition på trevlig kommunfest

Festen hölls i Valands festvåning. och artisterna anlände en efter en. En av de första att göra entré var två av tjejerna i Timoteij. Först minglades det i salen. Fotoblixtar kom från lite varstans men mest vid dörren när någon av deltagarna dök upp. När sedan dörrarna in till skaldjursbuffén slogs upp och vi välkomnades att ta plats vid borden gick ett lämmeltåg av skaldjurssuget festfolk in genom de. Andreas, Tess och Lina i Alcazar som kom in lite senare poserade gärna framför kamerorna. Servitörerna gick runt och hällde upp önskad dryck i glasen. Skaldjursbuffén kom sedan in i närmast nobelanda, till hög musik och servitörerna på rad med stora fat överrösta  av diverse skaldjur. Nu äter inte jag skaldjur och gjorde man inte det var det bara att säga till så serverades det oxfilé med potatisgratäng istället.

alcazar1

skaldjur

Längre bak i salen grattades någon och vid något bord hördes höga glädjeyttringar. Under kvällen höll också programledarna ett kort tal. Dock höll sig artisterna mycket kring sina egna bord. Efter att kaffe/te serverats lämnade många salen och begav sig ner en våning till nattklubben för att fortsätta kvällen där. Vid garderoben fick jag syn på Martin Kagemark som tagit med sig blomsterdekorationen från skaldjurställningen. Han stod och pratade med Jessica Marberger och en av dansarna men ställde utan att tveka upp på ett kort.

Jessica Marberger, Martin Kagemark och (tror jag) en av dansarna
Jessica Marberger, Martin Kagemark & en av Gettys dansare.

Hur många av artisterna som var på klubben vet jag inte men det känns som att de flesta valde att gå hem till hotellet eller fortsätta någon helt annanstans. Jag och några till höll oss kvar till midnatt ungefär då vi gav upp. Då hade ännu ingen låt från Melodifestivalen hörts i högtalarna trots att de påstods ha schlagerkväll.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *