Champagne, mingelglada artister och programledare som tog ton

Örebros efterfest hölls på elite hotell, vilket inte var artisternas hotell men ändå fick hysa flera hundra festsugna människor under lördagskvällen och in på söndagen. När jag anlände till hotellet en studn före 23 hade önnu ingen av artisterna anlänt. NEO var den första att göra entré strax efter 23. Därefter kom Kalle Moraeus och Orsa spelmän samt Pernilla Wahlgren och Jessica Andersson. Det tog inte lång stund innan de två finalisterna tpg ett fast grepp om champagneflaskan för att öppna den så det sprutade. Jessica nöjde sig inte med att skåla med champagneglas, hon valde också att pröva på att halsa direkt från jätteflaskan. Såg något klumpigt ut, tycker jag.

Maten bestod av en buffé i form av olika sorters spätt, lite pasta och grönsaker samt bröd. Mathias Holmgren var en av gästerna, liksom Linda Pritchard som inte verkar kunna hålla sig ifrån Melodifestivalen trots tidigare utslagning.

Elits dansgolv var det mest välbesökta hittills och det var näst intill omöjligt att röra sig från ena sidan av lokalen till den andra utan att gå slalom mellan dansant folk. Några av de som syntes väldigt frekvent där var Pernilla Wahlgren, Tess Märkel från Alcazar och Annika Jankell från Sveriges radio. NEO och Pauline visade också upp några fina dansteg. NEO avslöjade några av sina fobier, varav dansgolv faktiskt är ett av de. Under kvällen spelades en del musik från årets och tidigare årgångars melodifestival. Mitt under kvällen hördes Jessica Anderssons Kom i högtalarna. Jessica stod i närheten av oss och reagerade inte förrän efter ett tag, men när hon väl vaknade till hördes från henne: Men, det är ju min låt!

Jessica Andersson
Jessica Andersson

Linda Pritchard stod i en lång diskussion vid ett anslutande rum och programledarna var lite överallt, bland annat sittandes i ett lugnare hörn och prata med några andra. Strax före 03 gick Måns, Christine och Edward af Sillén upp och bjöd på en egen version av webjokern Come and get me now.  Därefter avslutade DJ:n med Road salt och I did it for love.

Efter att musiken tystnat tömdes festvåningen sakta men säkert på folk som begav sig ner mot garderoben. Flertalet styrde stegen mot samma riktning, nämlien artisthotellet där det spontant  samlades ett glatt gäng i foajén. Det blev en ledig efterefterfest ända in på morgonen. Bland annat fick en upplivad Tess Merkel en lysande idé som vi i närheten fick oss presenterade – att de skulle göra en tredje chans där Alcazar, Orsa spelmän, Crucified Barbara och några fler skulle vara med. Att det sedan skulle gå i en konkurrerande kanal är en annan historia. 🙂

Jag lämnde artisthotellet 05 men en vän vandrade hem till sitt först vid 06.30 ungefär och då hölls det fortfarande på att festas. Efterfesten nästa vecka lär få svårt att slå Örebros härliga efterfest.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *