Ett medvetet val av Andreas Johnson

Det första Pernilla Wahlgren gjorde när jag kom fram var att titta på T-shirtens tryck och sådär klämkäckt notera:

– Carola, jul i betlehem… Då har du kommit fel!

För Pernilla är det tredje veckan på raken och det har inte varit så mycket annat att välja på än att fortsätta köra. Hon tror inte heller att startnumret spelar någon egentlig roll för det är den låt svenska folket gillar som de röstar på. Ingen startnummer-2 skrock här inte… Allt i själva numret sitter perfekt då de ju har kört det några veckor. Dock gjordes ett klädbyte till en annan klänning just för att få något att hända. Hur mycket konfetti som hon använt vid det här laget har hon ingen aning om men drar till med den mycket kvalificerade gissningen ”en väldig massa”. Startfältet är fantastiskt för det är en jätterolig blandning och underbara människor.

 

Andreas Johnson går ut som nummer tre och är nöjd med det, frånsett att det är en lång tid att sitta i green room och vänta på resultatet. Just den biten är det bara att hacka i sig, och då det är ett skönt gäng artister som peppar varandra har han ingenting emot det. Andreas är placerad mellan de enda två schlagerlåtarna i Melodifestivalen (Pernilla och Timoteij) och säger själv att det bra för hans del. Detta är första året som han är helt solo på Melodifestivalscenen och det är ett medvetet val då låten är en ballad. De två första gångerna var bandet med och sen kom duetten med Carola så nu kändes det rätt naturligt.

– Det är jag, det är min sång och min röst röst och jag hoppas att det räcker. Samtidigt är hans vinst redan gjord nånstans i och med att han är här och det har varit en kul resa. Resten av året består av skivinspelningar hela våren och en turné till sommaren. det blir även en stor turné i höst och en till jul. Dessutom blir det tillökning i maj. Ett väldigt hektiskt år som självklart ändå har tid till en eventuell vinst. Det enda som kan vara svårt att ändra tid på är en födsel tyckte han och fick sin skivbolagsrepresentant bredvid att skratta.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *