Startordningen i Oslo

Med cirka två månader kvar till Eurovision Song Contest finns det en del tid som skulle kunna orsaka s.k. ”post-Melodifestival depression”. Något som infaller när det känns lite tomt efter sex härliga veckor som kretsar kring en enda sak – musik. Dock hade jag inte planerat att möta Eric Saade så snart efter finalen. I förra veckan när sarah Dawn Finer besökte Chinateatern stod han nämligen där i foajén, tillsammans med Molly. Även Fredrik Kempe visade sig vara där för att se Sarahs konsert. En mindre MF-maffia! 😉

Om vi nu ska prata Eurovision så släpptes tidigare startordningen för länderna i respektive semi. Sverige går ut som startnummer sex av sjutton i den andra semin, något som Björkman gillar eftersom vi då tydligen kommer att få fem ballader före oss följt av ett litet reklamavbrott innan det är Annas tur. Det är bara att hålla tummarna för att hon tar sig till finalen. För visst vore det kul om Sverige fick ESC 2011? 🙂

 Första semifinalen:

1. Moldova
2. Russia
3. Estonia
4. Slovakia
5. Finland
6. Latvia
7. Serbia
8. Bosnia and Herzegovina
9. Poland
10. Belgium
11. Malta
12. Albania
13. Greece
14. Portugal
15. FYR Macedonia
16. Belarus
17. Iceland

Andra semifinalen:

1. Lithuania
2. Armenia
3. Israel
4. Denmark
5. Switzerland
6. Sweden
7. Azerbaijan
8. Ukraine
9. The Netherlands
10. Romania
11. Slovenia
12. Ireland
13. Bulgaria
14. Cyprus
15. Croatia
16. Georgia
17. Turkey

Finalen:

2. Spain
3. Norway
12. United Kingdom
18. France
22. Germany

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *