Rickard Olsson: ”Det bara brusade upp och svämmade över”

Som nog redan är bekant så är Rickard Olsson och Marie Serneholt programledare i årets Melodifestival. Jag passade på att ta en pratstund med vår Gävleson Rickard för en liten stund sedan. Tekniken ville inte riktigt vara med först men efter lite fippel med diktafonen och en fråga om ”Hur är det annars då?” som roade både Rickard och några runtomkring, kunde den riktiga intervjun börja.

Känslan när SVT ringde och frågade om han ville vara programledare i Melodifestivalen beskriver han som en champagneflaska som öppnas.

– Det bara brusade upp och svämmade över, väldigt kul!

Arbetet med Melodifestvalen började nästan direkt på det med diverse möten, vilket resulterat i en väldigt hektiskt höst där han även spelat in Vem vet mest. Men nu är det bara Melodifestivalen som gäller för honom och nu har de kommit ås långt att han är på plats i Luleå och får prata i micken.

Nu har de bara kommit till Luleå, en av sex städer,  men han tycker det är jättekul att få åka ut på turné.

– Det är lite som en  stor loppcirkus, man lär känna alla möjliga och jag har jobbat med flera tidigare i andra sammanhang.

Rickard är ganska lugn än men när dörrarna öppnas och folk börjar strömma in kommer det bli mer nervöst. Det han är mest nervös för är ”det här jädra intronumret.” Han ska tydligen sjunga och kanske också ta några danssteg.

Jag frågade om han brukar följa festivalen annars och nämnde den vid förkortningen ”MF”.

– Jag är inte så inne i branchen att jag jan förkorta den till MF, så långt har jag inte kommit än men jag följer den på normalt sätt.

Om Serneholt säger Rickard att han inte kunde få en bättre kollega. Han har jobbat med många och hon tillhör de mest sköna han haft att göra med. Rickard tycker också att de har mycket att säga till om så helt överkörda blir de nog inte om man ska tro honom.

Webb-programledaren samt Rickard & Marie

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *