Genrep med små missöden

Kvällens genrep gick inte helt felfritt men genrep är ju till för att se att allt sitter där det ska och att saker verkligen fungerar. Då upplägget i andra chansen ser ut på ett annorlunda sätt än i deltävlingarna så presenterades artisterna duellvis. De är dessutom redan är utfrågade av de mer eller mindre bortkollrade ”poliserna” så istället har de ändrat texten på redan kända låtar och gjort om de för att på sitt eget vis be svenska folket rösta på just de. Listan på de utvalda låtarna kommer längre ner.

Både Silver och L.G-kvartetten gjorde ett bra framträdande och pratade med Rickard Olsson under tiden ”rösterna räknades”. Love generation presenterades som segrarna i den duellen.

Inför nästa duell där det visade sig att Sara Varga gått vidare var det så dags för Marie att nollställa räkneverket. Hon fick en fjärrkontroll, tryckte på en knapp och lyckades få fram ett felmeddelande i rutan: ”sändningsuppehåll på grund av Melodifestivalen” med en tv4-logga under. Rickard tipsade om att trycka på ettan och de kom tillbaka i bild.

De två efterföljande duellerna avlöste varandra. Moniker klädde av sig i mörkret, något han inte gjorde i Göteborg. Pritchard gick vilse på scenen när hon skulle traska av och vinkade glatt medan hon smet in mellan Marie Serneholt och Shirley’s angels skärmar. Som om inte det vore nog glömde Rickard Olsson att inta plats bredvid Marie Serneholt som fick ta om sin replik. Andra gången kom han ihåg att ställa sig bredvid sin kollega men texten satt först inte där den skulle.

– Det där gick ju jättebra, sa Marie sedan.

– Tycker du?? Replikerade Rickard.

Genrepet avslutades med att Love generation slog ut Sara Varga medan Linda Pritchard satte stopp för Pernilla Anderssons vidare avancemang. Dessutom… hur mycket sanning det ligger i att Måns kommer ta en helikopter från Stockholm efter Romeo och Julia är färdigspelad på lördag kväll, om Loreen vinner, det kan diskuteras men det låter lite väl dyrt för en så pass lång flygtur.

——-

Hela listan på artisternas musikval till deras egna presentationstexter:

Jenny Silver – Tusen och en natt (Charlotte Perrelli)

Love generation – En dag (Tommy Nilsson)

Loreen – Jolene (Dolly Parton)

Sara Varga – Hellre jagad av vargar (Orup)

Moniker – Hej Monika (Nic and the family)

Linda Pritchard – Son of a preacher man (Dusty Springfield)

Shirley’s angels – Se på mig (Jan Johansen)

Pernilla Andersson – Eloise (Arvingarna)

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *