Säkraste tipset: manlig soloartist kommer representera Sverige

Det är cirka en timme kvar innan finalen drar gång. Jag sätter inte ut någon tippningslista den här veckan utan nöjer mig med att fundera kring vinnaren. Vinnaren som detta år rimligtvis blir en man.

Avfinalstartfältet har vi tre tjejer – Sara Varga, Linda Bengtzing och Sanna Nielsen. Sara Varga lär inte ha en chans på seger. Linda Bengtzing och Sanna borde det gå bättre för och jag undrar om inte Sanna Nilesen kommer högst av de två. Dock känns de inte som segrarkandidater.

Då har vi grupperna. Swingfly är ju tre personer på scenen så han får räknas som en grupp. The Playtones är dedinitivt en grupp och av de känns det som att Swingfly kommer ha störst chans där, ändå känns inte de heller som segrarmaterial riktigt.

Kvar är alltså fem solokillar. Här har vi Eric Saade, Danny och The Moniker som jag tror det kommer stå mellan. Brolle och Nicke Borg är också bra men kommer de vinna alltihop. Tror faktiskt inte det…

Så, mitt tips är att vi får se Eric Saade eller Danny med famnen full av blommor och ett smil som går från öra till öra innan kvällen är över. Och just nu ser det ut att luta över med fördel Eric Saade på både gårdagens publikundersökning och ställningen nere i SJ-montern.

Dock, med ett stort utropstecken, så kommer faktiskt 50% av rösterna komma från svenska folket och 50% från utländska jurygrupper. Vem vet hur jurygrupperna kommer rösta egentligen?

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *