Efterfest på annexet ända in på söndag morgon

Efterfesterna på annexet brukar bli långa eftersom få vill att Melodifestivalen ska ta slut och därför gärna drar ut så länge de kan på hemgången.

Jag anlände strax efter 23 med några andra och gick loss på buffén ganska så direkt för att hinna smaka av maten innan de plockades bort. De brukar nämligen vara väldigt snabba där med att ta bort maten. Nu stod den dock kvar lite längre än jag trott vilket var bra med tanke på desserten, chokladkaka och någon slags fruktsorbét förutom kex och ostar.

I väntan på Eric Saade klev artist efter artist in, en del mindre upptäckta av alla fotografer än andra. När Velvet smet förbi på röda mattan var 5/6 av den redan upptagen av några andra kända personer omringade av fotografer. Velvet tryckte sig förbi mellan repet och en fotografs rygg, precis framför näsan på mig.

– Går det bra för dig? Frågade jag henne.

– Ja, jättebra… svarade hon med ett leende och en skämtsam ton i rösten.

Till finalefterfesten hör de sedvanliga framträdandena av flera artister. Så snart en uppvaktande Eric Saade gjort entré och slussats upp till deras balkong firade han med champagne samt den inledande musikaliska kavalkaden. Det fortsatte med Playtones, The Moniker med danserskor varav ena fastnade med sitt hår i honom, bedårande Sara Varga och övriga finalister. Brolle avbröt musiken för att tala om att han minsann inte ville ha någon bakgrund. Här ska bjudas på akustik version! Efter några förfrågningar om de kunde höja gitarren fick vi höra 7 days 7 nights i lite annorlunda version. Linda Bengtzing däremot var så vild att örhängen flög medan Moniker klättrade på metallräcket.

Rickard Olsson befann sig mycket på dansgolvet, precis som hallåan Ana Barata och tjejerna från Le Kid. I baren kunde öl, vin eller cider beställas. Det var också kring baren en glad NEO stod livligt samspråkandes med bland annat SR, passade på att hälsa på honom och få en kram. Anna Bergendahl var kvar ända till någon gång efter 04 då musiken tystnat och lamporna tänts, en festsugen tjej även hon alltså. I övrigt hade de flesta artister lämnat festen vid det laget. På en sådan här tillställning stöter man på skivbolagskontakter lite överallt. Petra som har hand om Danny kom fram för en pratstund och passade på att ge beröm. Åtminstone tar jag det som beröm när någon skulle gissat åldern till yngre än jag faktiskt är.

det tog säkert 20 minuter från det att musiken tystnat till att vakterna lyckats schasa ut alla i den kyliga morgonluften utanför entrén. Några gick då vidare för fortsatt efterfest medan andra tog taxi förbi sin egen lägenhet för att hämta alkohol inför fortsatt festande. Ytterligare andra funderade på transportmedel hem. Buss? Taxi? Hur de tog vidare vet jag inte men vi var i alla fall tre stycken som tog en promenad till Gullmarsplan där vi skildes åt olika håll, jag med T-bana mot centralen. G:son som också hängde utanför annexet tog den låååånga promenaden från Annexet till Quality hotel Globe där han var inackorderad.

Melodifestivalen 2011 är därmed slut, men i maj ska vi hålla tummarna för att Eric Saade inte bara krossar glas utan även allt motstånd i Düsseldorf.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *