Glasburen ger tyska tekniker problem

Mindre än en vecka kvar och min lust att dra ner till Düsseldorf blir allt större. Tyvärr finns varken tid eller pengar för en Tysklandsresa i dagsläget, men någon gång måste jag bara  få vara med om ett ESC live. Varför inte rentav nästa år? Det skulle ju rent teoretiskt kunna bli Sverige som tar hem segern och förpassar Europafinalen 2012 till Någon av våra stora arenor, till exempel Globen eller Malmö arena. Scandinavium tror jag mindre på i Eurovisonsväg.

Vad det gäller Eric Saade har de haft en del problem med sprängningen av glaset men efter att ha fått repa en extra gång i fredags så lyckades åtminstone tyskarna spränga glaset. Jag hoppas verkligen att det kommer gå lika bra på torsdag och lördag, för det är svårt att se en missad finalplats i år. Till och med Björkman har sagt att han redan i Globen förutsåg hur det skulle gå i Europafinalen och att han verkligen tror på Saade i år.

Förutom själva tävlingen brukar länderna som arrangerar ESC ha euroklubbar och annat runt om. På onsdag blir det en konsert med tyska schlagerstjärnor som till exempel Mary Roos och en väldigt bra sångare vid namn Nino de Angelo på scenen. Det faktum gör inte längtan ner till Düsseldorf mindre. Nino har bland annat gjort en helt underbar version av Masquerades ”Guardian angel”. Till skillnad från Maquerade låter de Angelos uppbackningskör inte som att de krossat sina små genitaler i en dörr.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *