Nervpärs när Saade gick till final

Så fort Eric Saade klev upp på scenen och levererade Popular tillsammans med de duktiga dansarna och med den energin, då kände jag mig bombsäker på att han kommer gå till final. Efteråt såg man en överlycklig Eric Saade tacka och gå av scenen. Jag tyckte för övrigt att det kändes som att han fick mest jubel och flaggviftningar av alla hittills men ibland ser man bara det man vill se. Frågade därför en kompis hur det var med den saken, fick svaret ”nej du är nog inte hemmablind tyckte jag hörde mycket applåder o jubel oxå”.

Nu brukar det dessutom vara nervöst när de ropar upp vilka länder som gått till final, men hur nervöst är det inte när nio av tio länder ropats upp. En plats kvar och 10 länder som nervöst väntar på att förhoppningsvis få höra just deras land. Man kan krypa ur skinnet för mindre…

medan hjärnan min förklarade att det är bombsäkert att Eric Saade kommer gå till finalen fanns det en till röst som talade. Den som kallas erfarenhet och som sa att det faktiskt hänt tidigare att favoriter floppat. Ett antal sekunder och en hel skock med nervösa fjärilar som belägrade magtrakten så kom då äntligen det vi ville höra:

– Sweden!

Fjärilarna försvann och glädjen tog över. Vill nog inte ens veta hur Eric Saade och company själva kände det…

Gällande de andra länderna, Israels Dana International floppade som jag nästan väntat medan Danmark, Estland, Rumänien och Ukraina var några av de länder som också tog till till finalen.

Vid det här laget börjar väl startordningen bli allt mer klar under den efterföljande presskonferensen och så snart den är klar ska jag lägga ut den här.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *