Välbesökt turnépremiär av Rix fm festival i Kungsan

Igår (söndag 22 maj) hade Rix fm Festival turnépremiär i ett fullsmockat Kungsträdgården. Massvis av förväntansfulla besökare hade tagit sig dit för att se och höra kvällens artister. Bland de medverkande artisterna syntes flera Melodifestivaldeltagare, såväl årets som några år bakåt i tiden.

Jag drog dit i förhoppning om att få byta några ord med Eric Saade som ganska nyligen hade äran att representera Sverige nere i Düsseldorf. Bland annat… Nu blev det inte riktigt så men överlag var kvällen väldigt lyckad och jag fick åtminstone tillfälle att hälsa på både Saade som en glad Andreas Johnson. Jag kan dessutom ge en sammanfattning av turnépremiären.

Efter att husbandet Ramsells, där sångerskan Thérèse Löf ingår, värmt upp publiken var Mohombi först ut. Därefter avlöste de varandra med lite mellansnack av programledartrion Sofia, Roger och Ola. Loreen sjöng sitt Melodifestivalbidrag My heart is refusing me, i kläder som fick mig lite att tänka åt Jenny Silver 2010.

Ramsells underhåller

Loreen

Efter henne bjöd Ulrik Munther på två låtar innan en välkänd Andreas Johnson klev upp på scenen. Han fyrade bland annat av hiten Glorious som gillades skarpt. Andreas skönsång byttes mot fotografering, av publiken alltså…

Det var en hel del som lyckats pallra sig till Kungsan denna dag…

På väg ut på scenen gick Andreas Johnson förbi, på väg av. Jag hälsade på honom och fick ett glatt ”hej tjejen!” som svar. Hade dock inte tid att prata något med honom just där.

Liten stund senare var det dags för Nicke Borg att äntra scenen. Han inledde med att presentera Thérèse som hans tillfälliga duettpartner i en ny låt för att sedan sjunga sitt bidrag från årets festival. Med pyroteknik dessutom. Finländska Sunrise avenue möttes av ett antal finska flaggor bland publiken, drog av några låtar och lämnade plats åt den unga fröken Styrke och senare Martin Stenmarck. Stenmarck använde stativet effektivt under första låten, hans nya radiosingel. Därefter plockades gitarr fram och det blev spontanallsång under Sjumilakliv.

Koncentrerad Nicke Borg

Thérèse Löf sjöng duett med Nicke Borg

Tuff Martin Stenmarck ger publiken vad de vill ha

Att stå precis intill kravallstaketet när nästa artist klev på hade nog inte varit en god idé för öronen. Saade ropades ut på scenen och jublet steg. Saade sjöng dels nya singeln Heart is in the air. Inför andra låten, Popular:

– Jag KRÄVER allsång på denna. Saade fick som han krävde och Ramsellkören utökades snart med ett antal personer. Dansarna fick också komma ut och visa upp sina dansanta färdigheter.

Eric saade formar händerna till ett hjärta

Saade med dansare

The ark var typ de sista ut. Efter konserten när Eric lämnade området var det mer eller mindre kaos. The ark hoppade in i en bil och Eric Saade drogs snabbt in i en annan av managern Thomas Lingman. Grindarna öppnades, den samlade skaran utanför reagerade genast. Vakterna stod i vägen för de samtidigt som de bad folket backa. Att de bara fick se bilarna ändrade ingenting, det skreks ändå. Det är nog ingen överdrift att påstå att Saade är populär…

Nu drar turnén vidare, nästa stopp blir Falun. Vill man se turnéplanen inför något festivalbesök i sommar finns den på Rix fm:s festivalsida.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *