Malena Ernman om allsången och nyaste skivan

För Malena Ernmans del var detta tredje allsångsbesöket. Första gången hon stod på Sollidenscenen var under Berghagens tid, 1999. Då gjorde hon en aria ur Askungen.

Malena Ernman

Att vara tillbaka på Allsångscenen tycker hon bara är roligt och tillade att hon känner alla bakom scenen också. Redan på repetitionen fick hon känna lite på publiken och som svar på hur det kändes viftade Malena med händerna och jublade. Hon sa att det var en glad publik och att hon var förväntansfull. I samma mening beskrevs vädret med ett enda ord: fantastiskt. Jag tror inte heller att hon blev missnöjd över responsen senare på kvällen.

Som allsång valde Malena själv Swing it, magistern, ett självklart val då hon älskar Alice Babs.

– När jag visste att den var ledig då högg jag den.

Det svängde rätt bra också när hon drog den tillsammans med hela publiken på kvällen, då iklädd en vacker lång grön klänning som mycket väl skulle kunnat användas under en nobelfest.

Duschen som användes i numret med Malena och Måns, den låg Måns själv bakom. Han hade råkat nämna det för producenterna som då plockade fram en dusch. Om det var därför han hade svårt att hålla sig för skratt under repetitionen tillsammans med Malena på dagen är nog omöjligt att säga men Malena höll med om att det är ett roligt nummer.

– Det är ett roligt nummer att göra och… det är roligt att fåna sig helt enkelt o det gör vi ju bägge två.

Själva låten heter Là ci darem la mano, finns med på nya skivan Opera di fiori som släpptes den 6 juli och görs där tillsammans med Christopher Maltman.

Malena jobbar en del utomlands men har de senaste månaderna varit hemma i Sverige. Hon försöker vara hemma så mycket som möjligt och har tackat nej till mycket just för att kunna kunna vara hemma med barnen som har både kamrater och skola i höst.

Om vi ska hoppa tillbaka till den nya skivan så innehåller den förutom några traditionella svenska folksånger och en nyskriven låt där Fredrik Kempe haft ett eller flera fingrar med, några av de mest berömda ariorna som finns från till exempel Carmen. Malenas egen sammanfattning lyder:

– En salig blandning av det bästa.

Hennes två föregående skivor har sålt så mycket som platina. Är det vanligt att sälja platina som   operasångerska?

Malena letar efter ord och skrattar.

– Det är… Det är jag nog ensam om.

Svaret till det tror hon ligger i att hon är den enda klassiska skivartisten i Skandinavien samt att mycket naturligtvis är tack vare Melodifestivalen som har hjälpt till.

Om det roligaste i karriären som gjorts rabblade hon inte upp en utan flera saker, till exempel cabaret, att göra alla roller själv och Melodifestivalen naturligtvis. Den sistnämnda som hon först var tveksam till.

Det som ligger närmast framåt nu är en stor konsert i Dalhalla 29-30 juli.

Malena Ernman

8 snabba med Malena:

Konserthuset – Läkerol arena

Orkester – singback

Sverigeutomlands

Sol o bad – Äventyr o upplevelser

Snökaos – värmebölja

Tåg – flyg

Läkerol – vicks

Gevalia – annat (Latte, vatten – om hon får välja)

LottaMåns (När jag sa att det var fegt att välja båda ritades snabbt dit tre hjärtan runt Måns samt en pil till namnet)

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *