Pernilla Andersson hade Jazzgossen som naturligt val

Pernilla Andersson gjorde allsångsdebut igår och var bara positiv efter programmets slut.

–  Det är kul. Jag hade inte trott det skulle vara så här mycket folk, säger hon på det där bekanta lugna sättet som alltid verkar finnas där.

Att hon också så snabbt berättade över glädjen att känna igen någon när hon kom på morgonen var lite som en tidig födelsedagspresent för mig. Liksom Malena var Pernilla var mer än nöjd över vädret.

– Och så det här vädret vi fick, vi hade ju en jädra tur med vädret.

Förutom låten Desperados från Melodifestivalen som också blev lite av en allsång då publiken gärna sjöng med i texten, valde hon Jazzgossen som allsång. En låt som ligger henne varmt om hjärtat.

– Min familj har älskat att sjunga den sen jag var liten. En sån här grej, både mormor o morfar och mamma o pappa, så att den har liksom varit i familjen alltid. Vi brukar alltid sjunga den.

Det är av den anledningen Pernilla valde just Jazzgossen, och det syntes i rutan att hon verkligen kan låten. Visserligen fanns ett allsångshäfte i handen men hon ägnade det knappt ett ögonkast. Allsångshäftet var mer något av en ”färgglad detalj” som bara hölls i för att det skulle se bra ut i tv eller något åt det hållet.

Sedan Melodifestivalen har det varit mycket jobb för Pernilla med turnerande mest hela tiden. Senare i höst ska hon köra på Hamburger börs och i nästa vecka redan börjar packmopedsturnén i Värmland så det rullar på.

Trots alla jobb har hon ändå hunnit med att njuta av sommaren hittills.

– Det har vart jättefint, vi har haft tur med vädret alla spelningar å…, ja men det har vart bra.

Pernilla Andersson

8 snabba med Pernilla Andersson:

Melodifestivalen – Allsång på Skansen

Festkläder – Mjukis

Fisk – Kött

Vinter – sommar

Poolen – havet

Vatten – vin

T-banan – Bil

Singback – akustisk

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *