En allsång i schlagerns tecken

Tisdagens allsång visade sig vara fullspäckad av artister. Förutom Johnny Logan som jag tidigare nämnt ersatte Linda Bengtzing så avlöste artisterna varandra i snabb takt, bland dem överraskningarna Babsan och Grotesco. Med Pride som pågår för fullt mitt i Stockholms innerstad var givetvis schlagern en röd tråd. Kanske inte så mycket i allsångerna men desto mer hos artisterna. Fredrik Kempe körde ett potpurri av sina egenskriva låtar från de senaste åren, Måns körde Cara Mia och Babsan dansade ut på höga klackar mellan VIP-bänkarna till årets showbidrag i Melodifestivalen – Ge mig en spanjor. Med en vändbar trappa på scenen och lite dansare bara så hade det blivit ännu rivigare. Dansarna fick tyvärr inte vara med och varför kommer ni snart få veta då jag fick en liten pratstund med Lars-Åke under kvällen.

Kungen för kvällen, irländaren Johnny Logan, sjöng Hold me now från 1987 med sådan inlevelse och röst att det bör ha varit få som inte blev berörda framför Sollidenscenen. Redan på repetitionen under förmiddagen lyckades han till exempel charma undertecknad. Därefter tog han en kortare signeringsrundtur ute bland publiken, vilket var väldigt uppskattat. Inte kunde vädret vara bättre heller. Sol och värme från förmiddag till kväll – precis som det ska vara! Så den som var där under dagen för att se på repetitionerna och genrepet behövde inte bli besviken.

Måns repar in Cara Mia tillsammans med bland annat koreografen Tine Matulessy (höger)

Men jag undrar vem det var som kom på den briljanta idén att plocka in Timbuktus Alla vill till himmelen men ingen vill dö i allsångshäftet? Refrängen är visserligen sjungbar men versen är mer som en tungvrickande formel 1-tävling för en vanlig Svensson. Misstänker att det var många som överlät versen till Timbuktu för att tempot var för högt.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *