Johnny Logan trivs i Sverige

Johnny Logan trivdes på Skansen och Sollidenscenen, något som syntes redan på repetitionen. Efter programmet lovordade han alla på scenen och produktionsbolaget. Att stå där och sjunga Hold me now för ett fullt Skansen med en publik som hakade på var en riktigt härlig känsla. Efter framträdandet bad han till och med Måns att få ta med sig hela publiken.

Det var inte alls så länge sen han blev klar och gissar själv på en två-tre veckor sen. Detta ser ut att än så länge bli hans enda besök i Stockholm för publik men i september och oktober ska han ut på turné tillsammans med Roosarna och kommer då besöka ett antal städer runtom i landet.

Johnny Logan

Hemma på Irland har de inget som liknar Allsång på Skansen, dessvärre.

– I think it would be great. It’s a great show for new and younger acts to do and those who wanna be seen, and also wanna be listened to properly so they won’t mind if you sing live and it feels great.

Om det skulle göras något liknande på Irland måste Johnny först tro på att de kommer göra programmet på samma sätt som här men han är osäker på om han skulle kunna leda lika bra som Måns Zelmerlöw.

När vi kommer in på svenska artister nämner han genast att artisterna här är väldigt bra. Som två exempel nämns Tomas Ledin och Carola men även musikproducenten Max Martin, ”the great producer”.

Nu ledde aldrig Johnny Logan någon allsång i egentlig mening men undrar om man inte kan påstå att hans Hold med now ändå blev lite av en allsång då flera sjöng med och/eller sträckte upp ärmarna och viftade i takt. Hold me now är också den låt han skulle valt om han fått välja.

I Eurovision Song Contest är det ingen som kan slå Logans resultat med tre segrar. Han har också följt årets ESC och är inte nöjd med standarden på framförandet av låtarna. Många av de som representerade olika länder känns för honom som tagna från program som X factor och Pop stars, med artister inte sjöng i rätt ton. Showen som helhet får mycket högre betyg.

– The show was great, I think the show was brilliant. I think the people in Düsseldorf on the technical side was amazing.

Med tanke på den fina sviten av tre segrar på fyra medverkande tillfällen (tvåa 1984 med Linda Martins Terminal 3) där han gett Europa några riktiga Evergreens finns förmodligen inget behov av att själv delta igen. Däremot är det inte förvånande om han fortsätter dyka upp på Eurovisonshower vid sidan av.

Under ett kort samtal med Fredrik Kempe som ju skrivit låtar för till exempel Norge fick han leka med tanken på på vilken typ av låt han skulle skriva till Logan vid ett eventuellt deltagande. Kempe svarade att Logan är en väldigt bra låtskrivare men om han skulle skriva något till Logan så skulle det nog bli en Irländsk folkvisa.

Logans höstturné turné tillsammans med Roosarna här i Sverige kan säkert bli välbesökt, särskilt med tanke på att det redan innan turnén ens dragit igång dykt upp frågor om han kommer komma tillbaka. Då är man efterfrågad…

Det är inte alltid så lätt att sjunga med, Särskilt inte i "Stockholm i mitt hjärta" om man är engelsktalande.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *