Melodifestivalstäderna 2012 offentliggjorda

Nu drar förberedelserna inför Melodifestivalen 2012 igång på allvar. Städerna är klara, det är dags att skicka in låtar. Dessutom har webbjokern fått nytt format.

Det blev mycket riktigt Göteborg, Stockholm och så Malmö som min fågel skvallrat indirekt om redan för några veckor sedan. Dock har jag en tilla undran om de inte har glömt bort större delen av Sverige. Det brukar vanligtvis vara så att en till två städer ligger lite högre upp i Norrland för att man ska fördela ut städerna över hela landet men i år känns de mer ihopklumpade på den undre halvan än någonsin tidigare.

I nämnd ordning blir det Växjö, Göteborg, Leksand, Malmö, Nyköping och Stockholm som får besök av Melodifestivalen 2012. Samtliga städer har tidigare fått besök av Melodifestivalen minst en gång tidigare. Växjö har gjort det två gånger tidigare (2002, 2005), Göteborg nio gånger (2003-2011), Leksand två gånger (2006, 2009), Malmö fyra gånger (2004, 2009, 2010, 2011), Nyköping en gång (2007) och i Stockholm har finalen sänts sedan 2002 då nuvarande format testades för första gången.

–  Vi är mycket glada över att få återvända till de här orterna och arenorna. De är rutinerade arrangörer som är skickliga på att arrangera stora evenemang. Tillsammans med dem ska vi göra allt vi kan för att varje vecka ska bli en fest för alla på plats och givetvis i tv-rutan, säger Thomas Hall (SVT), projektledare för Melodifestivalen 2012.

Från och med igår och fram till tisdag 20 september är låtskrivare välkomna att ladda upp ljudfiler på svt.se/melodifestivalen, det vill säga de låtskrivare som har verk utgivna sedan tidigare. Låtskrivare med aldrig tidigare utgivna verk anmäler sig till Webbjokern.

Årets webbjokertävling är för övrigt förändrad en hel del. I år ska ingen video medfölja tävlingsbidragen, utan låtarna tävlar i form av ljudfiler. Webbjokern blir en miniversion av den stora Melodifestivalen med deltävlingar och final på svt.se, samt en vinnare istället för två. Till skillnad från förra året kommer man också kunna rösta endast en gång per telefonnummer.

MF-upplyst Scandinavium, som haft MF varje år sedan 2003

Städerna:

4/2 Deltävling 1 – Växjö

VIDA Arena

11/2 Deltävling 2 – Göteborg

Scandinavium

18/2 Deltävling 3 – Leksand

Tegera Arena

25/2 Deltävling 4 – Malmö

Malmö Arena

3/3 Andra chansen – Nyköping

Rosvalla Nyköping Eventcenter

10/3 Finalen – Stockholm

Ericsson Globe

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *