Babsan konferencier på Melodifestivalklubbens årsträff

I lördags hade Melodifestivalklubben sin stora årliga klubbträff med årsmöte på förmiddagen och fest senare på kvällen med trerättersmiddag och underhållning i form av ett antal gästande artister.

Det var rätt trångt i foajén innanför dörren där det minglades en stund före trerättersmiddagen som det dukats upp för vid långborden. Hela tiden visades Melodifestivallåtar och Eurovisionlåtar på storbildsskärm. Det som nog de allra flesta väntade på var kvällens hemliga artister som en stund efter att vi huggit in på tårtor med bland annat Eric Saade avbildad på (tjejen framför mig i efterrättskön tog hans ögon) äntrade den lilla scenen som byggt upp i Münchenbryggeriet i Stockholm.

Babsan agerade konferencier inledde med att presentera sig själv samt sjunga sin låt om gala och glamour, väldigt passande för kvällen. Förutom att presentera de andra artisterna sjöng Babsan förstås sitt eget bidrag ”Ge mig en spanjor”. Jenny Silver inledde med ”A place to stay” iklädd den glittriga klänningen från i år, något hon fann lite konstigt. Det ledde snabbt till årets bidrag ”Something in your eyes” samt bjöd på en ny låt. Trots att Jenny gick av scenen sedan fick hon vackert tassa tillbaka upp och sjunga årets bidrag en gång till.

Jenny Silver på OGAE:s träff 2011

Spanska Anabel Conde näst ut lät oss höra hennes bidrag från sin Eurovision-karriär, bland annat den härliga Vuelve conmigo från 1995. Hon sjöng dessutom Andorras bidrag från 2006 (Sense tu) men på engelska, vilket råkar vara originalversionen som hon själv gjorde.

Anabel Conde, OGAE Swedens träff 2011

Pernilla Wahlgren sist ut av den kvinnliga trion (eller kvartetten?) har flera Melodifestivallåtar på sitt samvete. Något hon har mindre k0ll på är när och var hon deltog med respektive bidrag men det hon inte kunde fyllde klubbens medlemmar snabbt i, oavsett om det gällde vilket år hon bidrag med ”Let your spirit fly” eller i vilken stad detta var. Hon pratade minnen och roliga händelser samt konstaterade att detta verkligen var rätt publik att sjunga för. Hennes Melodifestivallåt från 1991, Tvillingsjäl, lät hon oss också få höra. En låt som hon tydligen inte kört så ofta hittills och som kanske inte är så känd för de som inte är insatt i festivalen, men här sjöngs det med inte bara i refrängen och det blev Pernilla rätt så imponerad över.

Pernilla Wahlgren, OGAE Swedens träff 2011

Efter lite blomutdelning satte Dj:n på schlagermusik och dansgolvet fylldes, sedan dansades det på ända in till sent på natten. Jag tror dessutom att en av högtalarna fick nog efter ett antal timmar av idel MF- och ESC-spelande för nån gång efter midnatt gjordes febrila försök att fixa ljudet. Exakt hur det gick sedan vet jag inte men ljudet var i alla fall inte lika högt i lokalen efter det. Kanske var det också därför som dansgolvet flyttades lite längre in i lokalen.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *