Andreas Lundstedt känner sig starkare än någonsin

Andreas Lundstedt var denna veckas meste veteran, med åtta tidigare deltaganden i melodifestivalen samt en gång för Schweiz i Eurovision Song Contest. Det där med veteran gömmer han inte, han måste till och med tänka efter så att han verkligen nämner rätt antal gånger och inte missar någon

– Det är helt galet jag var ju med första gången 1996 så det har spridits ut.

1996 var han soloartist, sedan har det blivit några turer med olika konstellationer av gruppen Alcazar där de ofta slutade på en neslig andraplats.  Andreas tycker bara det är kul att vara tillbaka. Att han kommer stå ensam nu gör ingenting alls, han känner sig redo för det och ser det som ett naturligt steg i karriären.

– Jag känner mig starkare än nånsin faktisk.

Låten beskriver han som pop, lite mer moget och sårbart. Lite mer naket än vad han kanske gjort med Alcazar. Dessutom otroligt spännande att få sjunga på svenska. Alcazartiden var en underbar tid men samtidigt påpekar han att nu måste han gå vidare. Nu kommer man känna igen Andreas ändå, även om det kanske inte blir lika mycket dans på scenen den här gången kommer man vilja dansa säger han.

Tanken slog mig att de glittriga Afrodite kanske var i samma semi som Andreas och försökte snabbt hitta svaret i papperet men han var snabbare.

– Nej de är i Göteborg,  a phu! tillägger han, mest på skämt.

De känner varandra så det hade varit kul att hänga med de, men han vet inte vad de har för låt heller och tycker det är svårt innan man hört de. Får han välja en favoritlåt så förflyttar han sig en bra bit bakåt i tiden, till Eurovision 1979.

– Hallelujah med Milk and honey. Jag älskar den, det är en toppenlåt!

Andreas Lundstedt

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *