Thomas Di Leva frågade sitt hjärta

Christer Björkman ville på presskonferensen presentera Thomas Di leva med bland annat orden ”ge aldrig upp”, samma tre ord som bildar hans låttitel. Tydligen har Thomas varit eftertraktad under flera år, och det bekräftar han själv senare.

– Det var ett himla tjat, tycker han o skrattar.

Att han valde att tacka ja nu beror på att det kändes rätt tid för honom. Efter att de hade frågat honom även detta år så ringde Thomas först runt till de som han arbetar med för att sedan fråga sig själv.

– Hjärtat sa varför inte?

En kväll satte han sig i soffan med en gitarr efter att ha sett på tv-programmet Så mycket bättre, för att se om det skulle komma något till honom. Då kom just låten Ge aldrig upp och Thomas såg  det som ett tecken. Själva låten kallar han för en stor arenalåt, efter en kort diskussion mellan sig och killen intill.

Thomas kan ännu inte svar på om det blir ytterligare lokalanknutet till hans låt, då han inte har tänkt så långt än. Faktum är att han i stort nyligen skrivit den, med en förlängd deadline. En lunginflammation gjorde så att han inte kunde leverera och fick ytterligare en vecka på sig.

Han har varit artist i över 30 år och gör nu debut i Melodifestivalen dom både låtskrivare och artist. I den debuten känns han lugn och stabil än så länge och ser detta som en möjlighet.

– Jag känner att jag är där för att spela min musik, mina texter och mitt budskap och det är därför jag är där. Det är väl det jag ska fortsätta med eller hur? Jag ska inte göra åt annat än det jag är utan jag ska stå kvar liksom, ge aldrig upp.

Den 11 februari kommer han stå på scenen i Scandinavium och spela sin musik inför över en miljon tittare, minst. Som avslutning sa han bara en enda sak:

– Hälsa Gävle!

Thomas Di Leva

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *