Top Cats och Sean Banan debuterar i festivalen

Två av årets nykomlingar är Hillbillybandet Top Cats som kom fram i Talang rätt nyligt och komikern/sångaren Sean Banan.

Top Cats är ett band från Värmland bestående av fyra unga glada killar. Dessa var med i Talang 2010 och slog igenom via det programmet. Efter det fick de ett telefonsamtal från några låtskrivare om de fick skriva en Melodifestivallåt till bandet. Den 30 augusti hade killarna releasefest på Obaren i Stockholm för sin nya skiva. På den spelningen körde de både gamla covers och egna låtar som Heartache. Nu har de alltså tagit klivet in i Sveriges största musiktävling, Melodifestivalen.

Den låt de ska tävla med heter Baby doll och är skriven av Mårten & Lina Eriksson samt Susie Päivärinta. Låten kommer gå i ungefär samma stuk som deras skiva, den som hört till exempel Heartache på radion kanske kan skapa sig en bild av ungefär hur det kommer låta då. Bandmedlemmarna tycker det är jätteroligt att ha kommit med i Melodifestivalen och deras plan är egentligen att bara glida med, sedan får de se.

Om de följer Melodifestivalen annars?
De brukar vara ute på jobb de dagar det är Melodifestival och har därför inte så stor koll på den men de har sett Eurovision Song Contest en gång. Efter en stund smög det dock fram en svensk låt från 1996 och det var Mårten Erikssons Förlorad igen, även om inte själva låttiteln kom fram.

Top Cats

Sean Banan, eller Sean Samadi som han egentligen heter, hade än mindre koll på Melodifestivalen, han trodde till och med att Schlagerfestivalen och Melodifestivalen var två olika tävlingar tills han fick förklarat att så inte är fallet, att det inte behöver vara just schlager längre. Själva låten han tävlar med skrevs tidigare och var inte tänkt hit men de sparade den. När skivbolaget kom med förslaget att skicka in låten så tyckte han att varför inte?

Han utlovar mycket spex under sitt nummer.
– Oj oj oj, på full nivå, hela showen kommer va entertainment och det är det jag kommer satsa på, o fånga svenska folkets ögon o öron. Titta på Erik, titta på Swingfly, då tänkte jag det e på tiden Sean Banan får vara med o han får vara sig själv.

Med tanke på att Sean vill fånga svenska folket, upplystes han av undertecknad om att om han vinner så kommer han få åka till Baku. En motfråga kom snabbt:
– Var fan ligger Baku?

Efter lite geografiskt snack, svarade han att han ska ta en sak i taget.
– Man ska inte tugga mer än man kan svälja.

Sean Samadi, alias Sean Banan

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *