Andreas dotter övertygade honom till att vara med

Andreas Johnson deltar som soloartist för fjärde gången i festivalen, femte om man lägger till 2008 när han gjorde duett med Carola. Lovelight är skriven av Andreas själv i samarbete med Peter Kvint och det är till stor del tack vare hans dotter på 5,5 år som han skickade in låten. Det var hon som övertygade honom att göra det, nåt de från början inte tänkt på. Egentligen är han nöjd med vad han kallar revansch med att ta sig tillbaka efter 2008 (6:a i finalen 2010 med We can work it out). En revansch som egentligen inte borde behövts då han och Carola åkte ut på ett väldigt fult och oschysst sätt, trots bra låt. Men som han också säger, tre minuter kan förändra rätt mycket.

Vad är Lovelight då för typ av låt?
– Det är en väldigt bra poplåt som kommer göra sig bra i en arena. Den ligger mig väldigt nära liksom.

Han säger att låten känns igen och att de som gillar A little bit of love kommer tycka om denna låt. Två av hans tidigare bidrag har skrivits ihop med Peter Kvint. Andreas liknar Peter lite som en bror. De har jobbat ihop i 13 i diverse projekt. De jobbar dessutom ihop med Andreas nya skiva.

– Vi jobbar väldigt bra ihop, ett tvåmannaband, och vi har väldigt kul. Vi har varit rätt sammansvetsade i dessa sammanhang.

Peter har vart med på scenen vid minst ett tidigare tillfälle och detta blir inget undantag. Andreas ska nämligen ta med sig Peter upp Det innebär att de kommer vara minst två personer på scenen Leksand om cirka tre månader. Liten notering utöver detta: Leksands deltävling går av stapeln den 18 februari. Exakt samma datum fast 6 år tidigare, stod denna artist i just Leksand och gjorde festivaldebut med Sing for me.

Andreas Johnson

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *