Maria Benhajji har aldrig sett sig i rollen som soloartist

Maria BenHajji ska göra I mina drömmar, den låt som vann webjokern, i Leksand där hon kommer få möta bland annat Andreas Johnson och Molly Sandén. Hon har visserligen varit med en gång tidigare i Melodifestivalsammanhang men då som kör till Laila Adele 2006. I övrigt var hon ny medlem för året i kören på Allsång på Skansen

Maria beskriver I mina drömmar som en klassisk svensk schlagerballad med den obligatoriska tonartshöjningen, och en låt som bara växer varje gång man lyssnar på den.  Att göra debut som artist nu har hon lite blandade känslor över.

– Det är jätteläskigt o spännande men framför allt ska det bli väldigt roligt

Sedan är det också en jättestor skillnad att kliva fram mot att backa upp andra. Hon poängterar att nu när hon ska stå längst fram kommer allt fokus kommer vara på henne, men hon ser väldigt mycket fram emot det.

Maria svarar utan någon som helst tvekan på om hon brukar följa Melodifestivalen.

– Ja, självklart!

Hon är så pass hängiven att hon gillar allt, även det runtimkring som kläder och att sitta och betygsätta. Betyder detta att hon kommer satsa på glitter och glamour i sitt klädval? Det låter som att det kommer bli minst litegrann av den varan då hon hoppas på det, men till att börja med ska det vara något hon känner sig fin och bekväm i.

Själv har hon aldrig sett sig själv i rollen som soloartist.

– Jag har nog alltid varit den som drömt mer om att köra bakom så det här är någonting som är helt nytt. Det är det som är roligt.

Deltagande i Melodifestivalen är en fantastisk bonus och skulle hon komma till finalen vore det förstås jättekul. Hon tillägger att vi får se vart detta bär.

Maria BenHajji

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *