Mattias ska visa vem han är, på svenska

Mattias Andréasson är inte ny i festivalen, han har varit med förr tillsammans med de två andra kollegorna i EMD. 2012 gör han dock solodebut, vilket han inte har något emot, tvärtom är det kul att få tävla själv och visa svenska folket vem Mattias är. Han beskriver sig som ”en kille som sitter i studio o producerar o spelar in rubbet, ensam, i mörkret”. Mer än så vill han inte säga.

– Men jag har gjort rubbet själv så det känns lite extra nervöst o roligt. Att få presentera det i ett så stort sammanhang, det e skithäftigt.

Låten kom till när han ville testa och skriva låtar på svenska och helt enkelt satte sig för att skriva några. Därefter fick managern lyssna och han tyckte om det. Det slutade med att de skickade in Förlåt mig, som alltså kom med. Men skiljer sig låten mycket från EMD?

– Ja det tycker jag, den är inte alls som EMD, det tycker i alla fall inte jag, säger han.

Även Danny från EMD deltar med en låt men de är inte i samma semifinal. Något Mattias tycker är lite skönt då Danny är en farlig konkurrent, men om de bägge i vår tar sig till final tycker han bara vore roligt, då får de tävla mot varandra för en gångs skull.

Mattias Andréasson

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *