Engberg och Sjögren slår sig ihop

Två stycken som varit med förut är Christer Sjögren och Lotta Engberg. Christer Sjögren har bara varit med ett år tidigare (2008) förutom i mellanakter.  Lotta har varit med några fler gånger, första gången 1984 då hon fortfarande hette Pedersen och sjöng Sankta Cecilia med Göran Folkestad. Tre år senare vann hon och fick representera Sverige i Europa.

Nu har de två slagit sig ihop och kommer framföra en duett i Malmö. Låten heter Don’t let me down och är skriven av Lasse Holm och Lars Dille Diedricsson.
-Vi fick ett erbjudande av Lasse Holm som skrivit tillsammans med Dille Diedricson en melodi. Vi lyssnade både Christer och jag och tyckte att det här är en jättebra låt, säger Lotta.

Hon tillägger att det ska bli jätteskojigt att få sjunga tillsammans med Christer Sjögren nu. Bägge två är ganska starkt förankarade bakåt till dansband, och i Malmö ska de kämpa mot Bland annat Danny, Lisa Miskovsky och Charlotte Perrelli som väl numera hörs oftare sjunga pop än dansband.

Är det ni som ska stå upp för dansbandsbiten i tävlingen?
– Det är väl ingen riktig dansbandslåt, det kan man inte säga, kommenterar Lotta.
– Nej, men jag tror att om vi säger så här att du har delvis rätt. Det kan jag nog tycka att de som gillar dansband och åt det hållet, schlager, att den kommer till en och är lättillgänglig. Efter första refrängen känner man att, yes vilken låt, den kommer till en fort.
– Det är mer dansband än det är rock i alla fall, fyller Lotta i och skrattar.

Hur de ska göra för att vinna folkets röst?
– Vi ska sjunga bara, säger Lotta.
– Vi har en bra låt sen kan man inte påverka resultatet det kan man inte men huvudsaken är att man kan stå för låten och det kan vi säga redan idag, tillägger Christer.

Lotta Engberg & Christer Sjögren

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *