Glasblåsning och 3-rätters på trevlig fest

Kvällens kommunfest var en trevlig tillställning och en positiv överraskning. Det fanns redan någon artist där kring 20-slaget, som Loreen. Bara en stund senare började de ramla in en efter en. Vid ankomsten fick man ta ett glaschampagne vid ett bord och mingla runt ett tag. Tills det blev dags att sätta sig till bords vid fint dukade bord med två uppsättningar gafflar och knivar samt en liten meny som beskrev de tre goda rätterna på menyn. Förrätten bestod bland annat av tartar på åsnegös, medan varmrätten bestod av potatismuffins och en utsökt kalvfilé. Menyn avslutades med Ostkaka och tillbehör. Just 3-rätters kan jag inte minnas att vi haft sedan Gävle 2007. Det vanligaste är buffé.

Abalone dots roade sig tidigt med att stå och jamma med instrument och sång ganska nära baren, inför kamera. De var dock inte de enda som visade sin musikaliska förmåga, det gjorde även The Moniker som gärna drog delar av sina låtar under det att kvällens konferencier samlade ihop honom, Marie Serneholt, Gladys del Pilar och Abalone dots för tävling i glasblåsning. En tävling som The Moniker vann. Som överig underhållning hade en lokal kör kallats dit. Ur deras repertoar kan nämnas schlagermedleyt som de framförde. I ungefär den här vevan började alla skockas nära baren för lite eftermingel. Dock började det rätt snart mattas av på framför allt artister omkring 23.30, men Sean Banan var kvar och gick runt en del medan Thorsten Flinck stod mellan borden och baren, vilt viftande under samtal med en annan. En dj hade hyrts in och stod och spelade discomusik men såg så väldigt ensam ut där vid scenen. Alla gäster höll till vid eller kring baren.

En ganska trevlig tillställning som blev lite extra mysig i och med den 3-rätters sittningen och glasblåsandet som ett exotiskt inslag, men så är vi ju i Småland också.

Varmrätten, Växjö
Gladys blåser glas

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *