Andreas piggar upp och sätter färg på scenen

Andreas Johnson har satt ut extra ljusramper bakom sig, bandet och kören. Instrumenten som syns med på scenen är  piano, trummor, bas och  elgitarr. Till höger om honom står den trehövdade kören. Den ena av de är gravid så Henric von Z ber henne säga till om vattnet går bara.

Första genomkörningen står kören i mörker under en stor del av låten men sedan lyses även de upp. Ljussättningen med vita och blåa spotlights samt blinkade röda lampor gör att scenen nästan badar i ljus. Lite som disco… Låten inleds med att kören vinkar med höger arm under de första raderna. Därefter kastar Andreas av sig jackan. Under låten besöker han bland annat sin pianist och hänger en stund på pianot.

Det viftas, stampas, pekas ut mot publiken samt sträcks armar i luften i en koreografi där Andreas i sin rockiga medryckande låt ger mycket.

Det blir förutom lektion i hur de ska luta mikrofonstativen även en extremt kort koreografi av Lena Philipssons Det gör ont när den lekfulla trion bredvid Andreas börjar grensla stativen. Även kameragenomgångar görs mellan genomkörningarna. Något även de mer erfarna behöver lite hjälp med av koreografen Tine Matulessy. Britta trodde till exempel att krankameran skulle komma farande men får rätt kamera utpekad av Tine, så löste det sig.

Såvåäl Andreas som de övrigas kläder kommer gå i svart, vitt och rött. Troligen är det pianisten som kommer bära den glittriga röda klänningen som tillhör kollektionen. jag tippar Andreas högt på grund av den uppiggande låten samt det ganska fartfylld så  numret.

Andreas Johnson

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *