Leksands lyckade varma efterfest

Nej, jag har inte glömt efterfesten. Går det över huvud taget att göra det?

Liksom välkomstfesten höll efterfesten till på Delacarlias övervåning. Däremot var det betydligt trängre i lokalen med mer minglande folk, lite andra rätter och plockmat i buffén samt att det var rejält varmt i lokalen. Det var så varmt att det till slut kändes som att man skulle svimma så vi gick ut för att få lite syre och svalka. Uppiggad och på väg tillbaka upp till festen mötte jag två andra på väg ner.

– Vad varmt det är! sade den ena av de och torkade sig i pannan med handen.

De två programledarna var först in, sedan droppade artisterna in en efter en. Finalisterna Molly Sandén, Björn Ranelid och Sara Li anlände i stort sett samtidigt närmare midnatt och avancerade snabbt till ett gemensamt bord där fotografer (längre än mig) trängdes runtom för att invänta champagneduschen.

Björn Ranelid hade fått en väldig kick efter sin finalplats och sprang runt en hel del, kanske den som minglade runt mest samt hälsade på vänner och bekanta. På det välfyllda dansgolvet kunde de dansanta Youngblood hittas, bland annat. Det spelades väldigt lite schlager under kvällen men när Love generations Just a little bit hördes i högtalarna hittade gruppen snabbt trappan mellan baren och dansgolvet där de bjöd alla som ville på en repris med med lite annorlunda koreografi förstås.

Love generation i ny koreografi

En glad Christer Björkman stod gärna i samspråk med bland annat Warner-Camilla. Vid 03 stängdes musiken av men trots att klungor började dra sig därifrån var det ändå rätt många i närheten av baren som inte tycktes vilja lämna lokalen. Jag, en syntolk och en tjej från hänt extra planerade hemgång när det började tunnas ut. Jag hann till och med säga godnatt till Britta som satt ett tag vid flygeln och lyssnade på två tjejer samt ge  respons och reflektion på musiken. Sedan fastnade vi med en ung lokal kille som lyckats smita in bakvägen på festen. Han gav bland annat en historielektion om Leksand. 03.40 ungefär när det hade tunnats ut ännu mer på gäster, varav flera artister, slet vi oss slutligen därifrån. En mycket lyckad och fängslande efterfest.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *