Barnpop inledde fredagsgenrepet

Genrepet i Malmö började med vad som kan kallas barnpop där Helena Bergström var ledsångerska och sjöng om att vara tillbaka i Melodifestivalen efter sitt lilla uppehåll. Helena var för övrigt lite flummig vid det inledande pratet, om det stod så i manus eller om det bara blev så är oklart.

Därefter gick artisterna upp en efter en via catwalken. Danny fick kvällens i särklass mesta applåder. Axel som inte hade haft kavaj på förmiddagens repetition hade lagt till med en sådan istället för den luftiga vita, öppna skjortan. Det fick honom att se lite äldre ut.

Vi fick också veta att den som vill vara med i nästa års Melodifestival kan vara med i SR:s radioprogram ”Svensktoppen nästa” för den som vinner den finalen ska då tydligen få vara med 2013.

I green room drog inte Gina de skämt som kommer dras imorgon kväll men passade ändå på att ha skoj med att jämföra Charlotte Perrellis scenkläder med Greklands ekonomi, alltså att de pengar som lagts ner på kläderna kunde rädda Grekland ekonomi.

Pausnumret denna vecka görs av Stenhammar Quartet tillsammans med Sarah Dawn Finer i en ny version av The Hunter.

Sarah Dawn Finer

De som lottades till den lottade finalen blev till slut Hanna Lindblad samt Dynazty medan Ael Algmark och Lotta & Christer fick låtsas bli glada över en andra chansen-biljett.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *