Danny och Perrelli – två erfarna melloartister

Två stycken stora namnkunniga artister möts i detta startfält, det är Danny med startnummer åtta och Charlotte Perrelli med startnummer ett.

För Danny är det tredje gången på fyra år så han är ganska erfaren vid det här laget, säger själv att det inte är så mycket som har ändrats. För att kunna delta i denna musiktävling över huvud taget krävs det till att börja med en sång. I Dannys fall har Amazing legat ett tag och bara väntat på att få bli något.
– Det var en slinga som kom upp i mitt huvud och som jag gör med alla mina slingor så måste jag undersöka om det är någon som man råkat sno. Är det här nåt som man hört nån annan stans som man tror är nytt? Då lägger jag det i min mobil och sen försöker jag undersöka, lyssna på massor med musik om det är så att jag liksom snott det nånstans ifrån. Så den har legat i min bank ett tag.

Det som sedan hände var att Danny under True talent i höstas ringde upp Peter och Figge Boström, presenterade idén för de och sedan gjorde de klart låten tillsammans. Medan Peter har producerat låten har Figge och Danny bollat fram text och melodi och stakat ut låten, hur den skulle gå.

Lika lite som att kronprinsessan Victoria fått en dotter, lika lite har nog nyheten om Dannys ljusslingor gått folk förbi. Varifrån kommer dessa ljusslingor, vem är ”geniet”?
– Det var nåt som jag tänkte på slutet av sommaren att ska jag göra festivalen igen så vill jag göra nåt som inte gjorts förr. Jag ville göra sång- och dansnummer men som höjs till en helt ny nivå och då kände jag att vi gör allt i utklädning.

Om lördagen (läs: kvällen) säger Danny att det ska bli väldigt spännande då det är ett grymt startfält, och tillägger:
– Jag ska inte sticka under stolen med att jag är nervös och jag har inte tagit ut någon seger i förskott.

Danny

Det som fick Charlotte perrelli att vara med igen är låten hon beskriver som fantastisk samt att det är kul att vara med igen. Det som gör låten så fantastisk att hon nappade är att den är häftig, har en bra refräng och en stark text som hon kan känna igen sig i.

Känner Perrelli någon press att behöva prestera?
– Jag känner alltid press att jag måste prestera men det behöver inte betyda att jag tror att jag ska vinna eller något sånt. Det hänger inte riktigt ihop.

Många artister återkommer till tävlingen året efter eller efter ett kortare avbrott. Det Perrelli säger är en av de stora anledningarna beror på att det är ett av de enda forumen som man kan presentera sin musik i.

På gårdagens genrep kändes det bra för henne.
– Jag tyckte det var roligt att köra låten på riktigt. Det är småsaker man måste fixa med, lite ljus, lite kameravinkar lite hej o hå men det är väl alltid så.

Den som hon har spånat fram numret och koreografin tillsammans med är Thomas Benstem, tidigare husdansare i Melodifestivalen. Tillsammans men honom har bland annat videomappingen – filmen som projiceras på skärmen som sänks ner från taket – fötts. En idé som har kostat en stor summa pengar och som inte ens kommer gå att genomföra i andra chansen om hon kommer dit, på grund av takhöjden och tekniken.

Charlotte Perrelli

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *