Lisa Miskovsky har respekt för Gävles halmbock

Både Lisa Miskovsky och hennes medlåtskrivare Aleksander With, Bernt Rune stray och Berent philip Moe är debutanter i Melodifestivalen. det som gjorde att hon nu är med här beror på en kollega som tipsade om att de nog skulle passa bra ihop att skriva. Eftersom hon då var mitt inne i en sådan period där hon tänkte fokusera på att skriva musik och ingenting annat samt hade mycket idéer så åkte hon till Norge och träffade killarna.
– Vi satt i studion ett par dagar och filade på fyra stycken låtar och det var första grejen som jag gjorde nu på min skrivperiod. Sen kom förfrågan när folk runtomkring fick höra dessa att kan inte vi få spela upp den här för de som sitter i Melodifestivalen.

De hon menar som sitter i Melodifestivalen är Christer Björkman och juryn. Till en början ville hon inte det men när folk verkligen tyckte att låten var jättefin och hon nu står här är det bara jättetrevligt.

Hur pass mycket i låten är Lisa Miskovsky?
– Det var ju min om man säger så. Jag hade skrivit en hel låt klar men var inte riktigt nöjd med refrängen så jag sa att det här är en låt som jag skrivit som jag liksom vill jobba med. Det var jättekul att alla gick igång på den låten. De hade också några idéer som de hade som tillförde mitt så att det är lite ge och ta.

Miskovsky står ensam på scenen om man bortser från de två dansarna, som hon själv säger är fantastiska. Lisa påpekar att deltagande i Melodifestivalen kan vara rätt skrämmande och att man inte riktigt vet vad det är, men när de presenterade sin vision av låten för henne och de var så nära varandra i hur man ville att det visuellt skulle se ut var det väldigt kul.

Nu heter hennes låt Why start the fire. Namnet på låten kan föra tankarna till vår halmbock på stortorget som brukar gå upp i rök ibland. När denna bock nämndes började Lisa Miskovsky att skratta. Men skulle hon ha modet att sätta eld på den om hennes vänner tryckte på en sen mörk kväll? Lisa skrattar bitvis fram svaret.
– Om nån frågade mig om jag skulle bränna ner den? Asså nu pratar du faktiskt med en männska som älskar att bränna ner grejer. Fast INTE den bocken, den bocken har jag respekt för.

Inte ens om Helena Bergström som spelade i filmen Black Jack är med?
– Nej, jag är ingen bockbrännare men jag bränner mycket annat.

Vad hon bränner hanns inte redas ut men det kanske är lika bra, vad vet vi. Förhoppningsvis håller hon sig till lagliga brasor som kaminer, lägerledar, stearinljus och pyroteknik på scenen.

Lisa Miskovsky

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *