Champagne, dans och mingel på efterfesten

Efterfesten för den fjärde deltävlingen hölls på två våningar. På nedervåningen var bar och dansgolv beläget medan artisterna intog in maten vid borden i festvåningen en trappa upp. Axel Algmark var en av de som första på plats liksom Lotta Engberg & Christer Sjögren.

Sist att anlända var de glada finalisterna Danny och Lisa Miskovsky som kom strax efter midnatt. De gick ganska omgående till Lisas bord där champagnen väntade på de. Efter att ha fått en önskan från någon fotograf intill bordet att akta kamerorna ställde Danny en enda motfråga:

– Är era Linser dyra?

Lite skakande av flaskorna och borttagande av korkarna så var champagneregnet igång. Därefter kom glasen fram och finalisterna skålade. Danny valde dock att hälla innehållet i glaset över Aftonbladets reporter som fick torkhjälp av Lisa Miskovsky.

Dannys champagnesprutande

Lisa Miskovsky sprutar champagne
Skål!

Nu när alla låtar släppts på skiva spelades flera av de i högtalarna under kvällen, varvat med någon Eurovision och andra låtar. Ranelids Mirakel spelades till och med två gånger. Hanna Lindblad som dansade på bordet när hennes låt kom nöjde sig inte där, hon visade upp sina dansfärdigheter även på dansgolvet senare på natten.

Hanna Lindblads bordsdans

De utslagna OPA! valde också att visa några dansmoves när deras låt hördes i lokalen. Lisa Miskovsky syntes på lite olika platser, mestadels stående. Charlotte Perrelli däremot satt vid sitt bord med bekanta och umgicks, till och med när The girl spelades. Vid 02.30 var övre våningen nästan tom, de flesta hade letat sig ner till nedre planet där det var fullt ös på golvet och trångt vid baren.

Jag hittade också en Eric Saade-tårta nära entrén som någon skurit i men inte ätit av. Dessutom fanns det inga tallrikar intill. Vad den tårtan gjorde där egentligen och vem som ställt den där en ren gåta.

04 stängdes musiken av och alla gäster började saka bege sig ut i hotellfoajén där vi fastnade ett bra tag. OPA!:s sångare såg ganska förvirrad ut och frågade bland annat mig om jag visste om någon efterefterfest i något rum. Sedan plockade han fram sin mobil för att ringa någon men tycks inte ha fått något festnapp, åtminstone inte i första taget. Jag hade gärna hängt där ett tag till i foajén men ett morgontåg som tidigarelagts av SJ pga banarbete satte stopp för de planerna så jag fick vackert lämna artisthotellet närmare 05 någon gång.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *