Gyllene tillfälle för mer fest, tyckte gästen Sean Banan

Stockholms välkomstfest hölls återigen till i Stadshuset, i det vackra Gyllene salen. Jag anlände några minuter efter festens början och möttes redan då av en halvfull sal där några artister samsades om plats med media och en del personal.

Mitt i gyllene salen låg fem färgglada utsågade delar någotsånär på rad. Tillsammans utgjorde de symbolen för Melodifestivalen, kronan. Dessa delar utgjorde också sittplatser och ”grunden” för bardiskarna. Maten stod uppdyukad vid bord längre in och i motsvarande sida av rummet hade sittgrupper placerats ut samt ett bord med massor av godis i höga skålar. Det var som att såna en godisbutik, fast lagligt och med några sötsaker åt gången. Sarah Dawn Finer som satt med några andra i närheten passade på att norpa åt sig en godisbit på vägen. Edward Af Sillén som gick bakom henne var snabb att kommentera:

– Nu är du lycklig.

Godisbordet med diverse smågodis
Top cats skålar i Gyllene salen

Flera artister som bjöd på sig själva var Top Cats som denna kväll som gärna skålade i champagne under posering, Loreen som inte varit med vid presskonferensen och i stort sett fastnade mellan godisbordet och baren i närmare 30 minuter eftersom väldigt många ville ha en bild samt några ord från henne. Helene från skivbolaget försökte upprepade gånger få henne med sig med stoppades av ännu någon fotograf eller reporter som ville ha en bit av Loreen. Till slut lyckades de dra sig ut på balkongen där Loreen fock posera samt svara på fler frågor.

Loreen i Gyllene salen

Seean Banan åkte ut i andra chansen  förra veckan men kunde inte hålla sig borta och stod plötsligt där, redo att dela ut en kram. Jag lyckades på något sätt med en tallrik i ena handen att besvara kramen. Sedan räckte några småtjejer fram ett block till honom:

– kan vi få en autograf…?

Sean tog pennan och började skriva, jag passade på att gå vidare mot buffén för att fylla på. Lite senare på kvällen ställde han villigt upp på lite poseringar. Då hade han fått tag i papper någonstans och skrivit ”prees” på den, nästan press som han beskrev den och sågs därefter med hörlurar på huvudet samt mikrofon i handen prata med diverse artister. Molly som repat näst sist ut ikväll anlände sent och stoppades snabbt på balkongen för att sedan avancera inåt in i gyllene salen. det var ganska lugnt men ändå var många kvar till efter midnatt, bland annat Ulrik Munther och Thorsten Flincks orkester som minglade och hade det trevligt.

Sean banan poserar, med lånad hanväska

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *