Lisa Miskovsky: Det är fantastiskt roligt

Lisa Miskovsky har haft någon vecka sedan sin semi att ladda om. På bilderna när kameran ligger på henne och hon ropas upp som första finalist i sin semifinal från Malmö ser hon helt chockad ut, som om hon inte riktigt trodde på det fast hennes namn sades. Hon har hunnit samla ihop sig men den stora glädjen, den har inte släppt. Lisa berättar vad detta betyder för henne, som ändå har varit med i musikbranschen ett tag.
– Man får göra det här tillsammans med andra och nya ansikten igen, och i ett fullsatt Globen. Det är fantastiskt roligt det är ju en av de största arenorna i Sverige. Det är inte så ofta man får göra det.

Umeåtjejen är inte nervös inför något, påpekar att alla runtom som ljud- och ljustekniker till exempel är så proffsiga i produktionen och då är det bara kul för det betyder att hon kan koncentrera sig på att göra det hon älskar, sjunga och spela.

Hon har svårt att se hela festivalen som en tävling. Med tävlingar blir det som med idrott, att hon ser startbanor och dyligt, och tycker egentligen inte man kan tävla på det viset inom musik. Därför kan hon inte svara på tankarna kring finalfältet men lägger fram teorin att tävlingen är till för att folk ska kunna var delaktig. De ska kunna rösta fram sin favoritlåt och sitt favoritframförande. Det kanske är en sund tanke kring vad Melodifestivalen egentligen är.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *