Top Cats känner sig hemma i Globen nu

Vid mötet med Top cats i green room inledde jag intervjun med att tacka för duschen i lördags. Då pratar vi ingen Saadedusch eller kalldusch. Det handlar om den flaskölskaskad som lämnade flaskorna när killarna firade med alkoholhaltig dryck på efterfesten i Nyköping. Detta framkallade väldigt snabbt skratt från de fem glada killarna.
– Var du i vägen där då? Vi jobbar ju inte så annars, vi dricker ju oftast upp det vi får men nu var det visst nån som tyckte att det var en bra idé.

Top cats har nu varit med i hela tre veckor. Det är  halva turnén. Efter så många veckor skulle en artist kunna börja sig om inte hemmastadd så i alla fall hemma. Det  är just så Top cats tycker att det är, med samma korridorer som ett exempel.
– Man blir bortskämd när man känner sig hemma i Globen liksom, fyller de i (och skrattar gott), men det känns bra.
Killarna behöver en liten stund för att komma på om något varit särskilt svårt och i så fall  vad och säger sedan att det som varit mest ovant är dels biten med pressen men även att fler är inblandade i deras framförande, inte bara de.
– Det är ju inte bara repa på det vi gör utan det ska med kameramän som ska få plats också.
Mest ovant var det förstås i deras semifinal i Göteborg när allt var nytt och första gången men nu tycker gruppen att det känns riktigt bra. De har lärt sig både kameror och att prata med alla närvarande media. deltagandet i Melodifestivalen betyder väldigt mycket för deras karriär som fått en skjuts framåt.
– För det första så publiciteten har ju vart bättre än man kunnat drömma om. Sen att ha fått hänga med andra musiker har vart kul och se vilken väg de har gått för att komma hit.

Även kvaliteten har varit en helt annan även om de förstås älskar det de gjort före festivalen och att slippa bära lika mycket på saker har de också tagit fram som positivt. Inför finalen är de lugna ändå.
– Trampar vi igenom basen nu så, folk har ju ändå sett att vi klarar av det nu, blir de avslutande orden.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *