Fortsatt tro på Loreen ute i Europa

Denna helgen tillbringades på djurmässan i Spånga gymnasium. Det är här som ABBA:s kläddesigner Owe Sandström jobbar numera. Som mer eller mindre medtvingad ”modell” var dessutom på lördagen taggmusen Logan som fyller fyra år i augusti.

ABBA lär inte återförenas men som det ser ut nu från olika håll är det inte helt omöjligt för en femte seger i Eurovision Song Contest. Loreen och Euphoria ligger nämligen i topp hos både fansen där fe flesta OGAE-klubbarna gett Euphoria 12 poäng. Oddsen ligger också väldigt lågt för Loreen, Unibet till exempel har just nu 2,95 i odds på att Sverige vinner medan Ryssland ligger tvåa på 5,50. Christer Björkman själv drog inte ens bort ett poäng från var och en i panelen under ”Inför ”Eurovision Song Contest”, vilket han brukar göra. Att han inte gjorde det sa han själv berodde på att han är övertygad om att panelen verkligen var sanna i sin bedömning, vilket resulterade i full pott med fem femmor för oss i programmet och överst i listan även där.

Något som kan vara dåligt med att vara så favorittippad är att folk glömmer att rösta på en för att man räknas som säker, sedan faller man bort till mångas förvåning. Det är troligen en av Björkmans mardrömsscenario.

Jag börjar dock bli så pass övertygad att Sverige kommer ta en väldigt bra placering att jag är säker på att vi med lätthet tar oss till finalen från vår semifinal, trots att Björkmans panel gav fler länder i vår semifinal högre poäng än vad de gjorde i den första semin.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *