Loreen höll i sin finalplats, 17:e ut i finalen

Inte oväntat gick så Loreen till final. Hon ropades upp redan som femte finalisten, vilket snarare förvånade mig mer än själva finalplatsen. Numret hon gjorde var så snyggt men orden lät inte rena i början, vilket sedan blev lite bättre. Kan ha varit lite nerver som spökade där. Direkt efter semifinalen lottades startordningen. Loreen drog startnummer 17, något Björkman är nöjd över. Det betyder sen start samt att länderna precis före och efter har helt andra temperament, säger han till SVT.

De övriga nio finalisterna blev:
– Litauen
-Bosnien & Hercegovina
-Serbien
-Ukraina
-FYROM
-Norge
-Estland
-Malta
-Turkiet

Det är tre år sedan Malta gick till final och det krävdes tydligen svenskar, dessutom några med Gävleanknytning, för att de skulle ta sig hela vägen. Detta trots att det inte lät bra under deras framträdande och att låten saknade det där som lyfter en låt till att bli intressant.

Kollar vi rent Nordiskt innebär det att alla utom Finland är i final.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *