Kommer segertippade Loreen hålla för favoritskapet?

Snart är det inte långt kvar till finalen av ESC drar igång. Jag misstänker att Loreen är rätt så taggad och kanske en gnutta nervös. I den riktigt nervösa biten, det vill säga omröstningen, kommer Sverige som 27:e land av 42 att lägga fram sina röster. Allt uträknat efter det att jurygrupperna lämnade sina röster redan igår. Dessa jurypoäng kommer sedan slås ihop med hur folket telefonröstat vilket betyder att ingenting är klart än för vår segertippade Loreen.

Israel kommer få avlämna sina röster sist och därmed är de det land som vid ett jämnt resultat har de avgörande poängen.

För att kunna hänga med något sånär i omröstningen har jag skrivit ut en tabell med alla röstande länder förifyllda så det bara är att fylla i hur många poäng Loreen får av respektive lans och vart de höga poängen landar. Förutom den förberedelsen väntar den inköpta colaflaskan i kylen tillsammans med chokladbollar och chipsen bara väntar på att få mingla med varandra i skålen. Dessutom har jag telepatiserat iväg en stor lyckönskan till Loreen och kören. Den borde ha kommit fram redan.

Jag avslutar med ett par sköna ord av en ung tonåring som hängde framtill på kundvagnen dragna av föräldrarna:
– Jag vill inte ha chips. Då hör man ju inte låtarna.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *