Loreen skrev historia, tog Sveriges femte seger genom tiderna

Jadå favorittippade Loreen höll för pressen och segrade med stor marginal. Redan innan de sista länderna gav sina röster stod det klart att Loreen vunnit Eurovision Song Contest. När hon sedan klev upp på scenen var det en överlycklig Loreen som började mumla lite igen, dock inte lika mycket som i semin. Denna gången är det extremt förlåteligt då det måste ha tagit en stund att samla sig efter att ha fått poäng från samtliga utom Italien. Loreen fick dessutom 18 tolvor, 2 mer än Rybak fick 2009 och slog nästan hans poängrekord. Med Totalt 372 poäng var hon endast 15 poäng ifrån en tangering.

Loreen gjorde också ett bättre framträdande och en bättre sånginsats än i semifinalen. Orden hördes mycket tydligare ikväll. Det är bara att konstatera att Loreen var, som Gabriel Forss sade, outstanding!

Loreen är härmed historisk som nu tagit vår femte seger i ESC genom tiderna. De tidigare vinnarna är:
– ABBA 1974
– Herreys 1984
– Carola 1991
– Charlotte Perrelli 1999

Så än en gång… STORT grattis Loreen och gänget runt henne!

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *