19 länder ska vara klara för ESC 2013 i Sverige

Sedan Loreens vinst i Baku den 26 maj blev det i och med det klart att Eurovision Song Contest 2013 kommer att hållas här i Sverige. Exakt var är dock inte klart ännu, åtminstone inte officiellt. Om sedan redaktionen på SVT redan bestämt platsen för evenemanget så hålls det ännu väldigt hemligt. Jag tycker dock det vore konstigt om inte den nya Tele2 arena i Solna får evenemanget. Dels är det nära till Arlanda och därmed lätt för artister och andra att landa här för att sedan relativt snabbt komma fram till boendet eller arenan. Dels finns det många hotell i Stockholm som kan svälja många människor. Sedan vore det, tycker jag, konstigt om de prövar den nya nationalarenan under Melodifestivalen för att sedan placera stora ESC i till exempel Malmö. Någon bekostad och strulig miniturné tror jag heller inte på.

Förutom Sverige har redan 18 länder anmält sin medverkan i ESC 2013. Dessa är enligt facebooksidan ”Eurovision 2013 Sweden”:
Albanien
Armenien
Österrike
Vitryssland
Bulgarien
Danmark
Estland
Finland
Frankrike
Tyskland
Ungern
Irland
Israel
Nederländerna
Norge
Rumänien
Spanien
Sverige (värd)
Schweiz

Loreen som alltså blivit historisk som den femte svenska artisten att vinna ESC och är den skyldiga till att evenemanget kommer tillbaka till oss, är dessutom klar för bland annat Allsång på Skansen som snart drar igång igen. Vilka de övriga artisterna blir kommer att berättas imorgon (13 juni).

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *